Kunsthall Stavanger er et visningssted for norsk og internasjonal samtidskunst som har til formål å fremme interessen for kunst og kultur. Kunsthall Stavanger har på kort tid etablert seg som en av de mest spennende kunsthallene i Norge og Europa.

Kunsthall Stavanger vektlegger følgende i sitt program:

  • Gjennomføre utstillinger, prosjekter, og arrangementer med norske og internasjonale kunstnere som er del av en internasjonal diskurs.

  • Tilby et omfattende formidlingsprogram, med fokus på formidling til barn og ungdom.

  • Være en inkluderende kunstinstitusjon, som tilstreber å vise et antirasistisk og interseksjonelt program.

  • Fokus på digitale kunstneriske prosjekter, strategier og verktøy for å nå ut til kunstpublikum i og utenfor Stavanger.

Kunsthall Stavanger åpnet i 2013, og driftes av Stavanger kunstforening som ble etablert i 1865 og åpnet bygget sitt i 1925. Kunsthall Stavanger mottar driftsstøtte fra Kultur- og likestillingsdepartementet og Stavanger kommune.

Kunsthall Stavanger har organisert større retrospektive utstillinger med kunstnere som Judith Bernstein, Kiki Kogelnik, Vanessa Baird, Peggy Ahwesh og Wong Ping, og separatutstillinger med blant annet Jamian Juliano-Villani, Nicolas Party, Hanne Lippard, Violet Dennison, Takeshi Murata og Torbjørn Rødland. Gjestekuratorer inkluderer Legacy Russel, Myriam Ben Salah, Martha Kirszenbaum, Erika Balsom og Robert Leckie.

Kunsthall Stavangers institusjonelle fokus var i 2013–2020 på kvinnelige kunstnere, kunstnere som arbeider med ny teknologi, og kunstnere fra Stavanger med en internasjonal praksis. I 2021–2022 har institusjonen hatt et spesielt fokus på kunstnere som jobber med skjermbasert og digital kunst gjennom utstillingene LEAN (kuratert av Legacy Russell, med kunstnerne Justin Allen, Jen Everett, Krista Gay, Devin Kenny, Kalup Linzy, Rene Matić , Sadé Mica og Leilah Weinraub), Bárbara Wagner & Benjamin de Burca: Swinguerra, Peggy Ahwesh: Vision Machines, og Wong Ping: ༼;´༎ຶ ۝ ༎ຶ༽ ~♡.

Formidling til barn og unge er noe Kunsthall Stavanger ser på som et av sine viktigste ansvarsområder, og gjennom samarbeid med profesjonelle kunstnere, formidlere og ungdomsarbeidere aktiverer institusjonen samtidskunsten som et relevant og viktig element i hverdagen gjennom programmer som Kunstklubben, Mobilizing Citizenship, Arty Party og skoleverksteder.

Kunsthall Stavanger har gjennomført partnerskap med institusjoner som Tate St. Ives, Cornwall; New Museum og Rhizome, New York; Performa, New York; Kunsthalle FriArt, Fribourg, Sveits; Spike Island, Bristol; Bluecoat, Liverpool; Kunstnernes Hus, Oslo; og MUNCH, Oslo.

Støttespillere

Kultur-og likestillingsdepartementet
Stavanger kommune
Kulturrådet
Rogaland Fylkeskommune
Den Kulturelle Skolesekken
Fritt Ord
Sparebankstiftelsen SR-bank
Sparebanken Vest
Stiftelsen Sophies Minde
Inge Stenslands Stiftelse
Klosters Legat
Office for Contemporary Art Norway
Nordisk Kulturkontakt
Norske Kunstforeninger
Kulturrom

Årsrapporter

2022, PDF

2021, PDF

2020, PDF

2019, PDF

2018, PDF

Ledige stillinger

Koordinator 100%