I prosjektet Mobilizing Citizenship jobber en gruppe unge mennesker tett med internasjonale kunstnere og utforsker relevante måter å aktivere strategier fra samtidskunsten i hverdagen. Temaet for dette semesteret var DRAMA.
I denne workshopen fikk deltagerne en presentasjon av Ingelas arbeid og ble deretter oppfordret til å lage et blomster-/plantedrakt til seg selv.
Kurator: Kristina Ketola Bore
Vår Program Kurator: Lee Heinemann
Projektleder: Marisa Molin
Ungdomsabeider: Trine Ottosen
Mobilizing Citizenship har mottatt generøs støtte fra Kulturrådet, Stavanger kommune, Nordic Culture Point og Rogaland Fylkeskommune.
f. 1985
Ingela Ihrman arbetar med performance, installationer och konstnärligt skrivande. Hon tog examen från Konstfacks masterprogram Konst i offentligheten 2012 och är idag baserad i Malmö. Egentillverkade kostymer och iscensatta händelser, t ex en födsel eller blomning, är återkommande element i hennes presentationer. Ingelas arbete präglas av taktila hantverkstekniker, hobbyism och poetisk absurdism och lånar från både amatörteater och naturvetenskaplig forskning. Med humor och sårbarhet som verktyg utforskar hon begränsande normer, begrepp som ensamhet och tillhörighet och relationer mellan olika livsformer.
Ingelas arbeten har nyligen visats i separatutställningarna The Inner Ocean, på der TANK i Basel (2017) och Det frodas i framtiden på Tensta Konsthall (2016). Hon har sedan 2013, genom utställningar, produktioner och residens, samarbetat med organisationen Art Lab Gnesta, senast under en sex veckor långt vistelse på ögruppen Andamanerna i Bengaliska viken inom projektet Swamp Storytelling med Svenska Institutet och indiska EARTH CoLab. Sedan 2009 har Ingela varit en del av gruppen Hägerstens Botaniska Trädgård (med Sofia Hultin och Johan Eriksson) som tillsammans gjort lågmälda föreställningar om starka känslor i vardagen.
Mobilizing Citizenship (MC) er et formidlingsprosjekt der norske og internasjonale kunstnere og designere inviteres til å jobbe med en liten gruppe ungdommer i alder 12–16 på Kunsthall Stavanger i løpet av ett semester. Det overordnede fokuset til MC er å undersøke hvordan unge kan bruke verktøy og metoder fra samtidskunsten for å uttrykke seg og bli hørt i dagens samfunn. MC har ikke som formål å utdanne morgendagens kunstnere, men heller å se på hvordan samtidskunsten kan være relevant for unge mennesker i dag.
Siden starten i 2018 har MC utviklet seg til å bli et praksisbasert forskningprosjekt. Under perioden 2022-2024 skal vi fokusere på å bygge mer kunnskap om hvordan en lager gode møter mellom samtidskunsten og unge mennesker. Som del av dette samarbeider vi med institusjoner og fagpersoner fra hele verden som har spisskompetanse på nettopp dette området. Resultatet av prosjektet tar form av refleksjoner og dokumentasjon, tilgjengeliggjort for kunstnere, kuratorer, fagpersoner og institusjoner som ønsker å skape gode og relevante tilbud for unge mennesker.
Deltagende kunstnere i prosjektet
Våren 2022 (Tema: DRAMA)
Lee Heinemann (kurator), Delali Ayivor, Lex Brown, Ingela Ihrman.
Høsten 2019 (Tema: Nedbrytning av visuelle normer)
Benedetta Crippa, Toxic Waste Face, Jennie Bringaker, Lee Heinemann.
Våren 2019 (Tema: Bevegelse og kroppsrepresentasjon) (Movement and body representation)
Walk of Shame, Sidsel Christensen, Zinzi Minott, Trojan Horse (Kaisa Karvinen og Tommi Vasko).
Høsten 2018 (Tema: Offentlig rom i en digital virkelighet) (Public space in the context of the digital)
Clara Balaguer, Eglé Kulbokaité og Dorota Gawęda, Laurel Schwulst, Andreas Knag Danielsen og David Lamignan Larsen.
Våren 2018 (Tema: Aktivisme som kunstnerisk verktøy)
Hardworking Goodlooking (Clara Balaguer og Kristian Henson), Synnøve Sizou G. Wetten, Hans Edward Hammonds, Nicole Killian og Benjamin Hickethier.